vagttjenesten på Apoteket ØrnenVagt Apotekets primære funktion er at sikre, at personer med behov for medicin ved pludseligt opstået sygdom.

Apoteket Ørnen har A-vagttjeneste og har åbent kl. 06.00-24.00 alle årets dage.


Apoteket kan ikke levere den samme service i vagtperioden som i den almindelige åbningstid. Dette skyldes, at bemandingen i vagtperioden er beregnet på, at servicere kunder som har et akut behov for medicin, og er mindre end i den almindelige åbningstid. Belastningen på vagtapoteket svinger meget, og er desværre ikke særlig forudsigelig, men vi gør vores bedste for at sikre, at der er mest muligt personale i de travle perioder.


I vagttiden er døren fra Filosofhaven 38b åben. Hvis døren til indgangen Filosofhaven 38b skulle være låst, kan personalet kan tilkaldes ved at ringe på klokken på døren,


Indgangen fra Vestergade er som minimum lukket i tidsrummet 6.00-8.30 og 18.45-24.00. Under særlige omstændigheder kan indgangen være lukket på andre tidspunkter.


Søn- og helligdage åbnes døren til Vestergade først ca. kl 10.00


Vær op mærksom på at personalet kan have opgaver flere steder i huset, og der henstilles til at have tålmodighed.

VagtgebyrDer opkræves vagtgebyr:

Hverdag fra kl. 6.00-8.30 og 20.00-24.00

Lørdage fra kl. 17.00

Søn- & helligdage hele dagen


Gebyret opkræves ikke ved ekspedition af nyudstedte recepter. Vagtgebyret er af Indenrigs- og Sundhedsministeriet fastsat til 20,65 kr.


Der kommer kunder fra lægevagten med f.eks. alvorligt syge børn, så kan det være nødvendigt, at lade nogle kunder kommer før andre, selvom de andre kunder har ventet længere.KontaktHenvendelser til apoteket i vagtperioden kan ske personligt eller telefonisk. Henvendelser på e-mail kan ikke forventes at blive besvaret før næste hverdag efter kl. 10.


Da apoteket har begrænset bemanding og kun en indgående telefonlinie i vagten, henstiller vi til, at der kun foretages nødvendige opkald og at have tålmodighed til at vente på at telefonen bliver taget.Andre henvendelserForhold der vedrører medicinlister, skyldner konti, reklamationer over tidligere udleveringer, bevillinger og lignende bedes venligst ordnes i den almindelige åbningstid, da disse ting tager længere tid, eller kræver viden fra bestemte personer på apoteket.


Det er muligt at logge ind på sundhed.dk el fmk-online.dk og se om recepter er kommet. Dette kan også gøres på appen medicinkortet og appen apoteket.Udbringning af medicinUdbringning af medicin i vagtperioder foregår med taxa. Udbringningen finder først sted når apoteket er blevet kontaktet om at medicinen skal bringes ud. Modtageren betaler selv for taxaen og afregner for medicinen med taxachaufføren, som har lagt ud for medicinen.